Avlastare

lady.gif (912 bytes)

welcome.to / LadyHelmsman

Avlastare

Sök på:Ladysidan Hela Webben

Hem ] Nyheter ] Data ] Lady-klubben ] Medlemssidor ] Tips ] Projekt ] Kappsegla ] Segeltorget ] Länkar ]

[Annonser] [Gamla Forum] [Nytt Forum] [Wiki]


 

När alla fall och andra tampar dras bak till sittbrunnen blir det trångt med alla avlastare på rufftaket, särskillt med det plastade luckgarage som de senare båtarna har.

Avlastare SWE 82

82avlast1.jpg (7366 bytes)

82avlast3.jpg (15565 bytes)
Klicka på bilderna för att se större

På SWE 82 sitter fyra avlastare i "avlastargropen" och ett par avlastare ovanpå luckgaraget. Det får nog inte vara för mycket belastning på de på luckgaraget, men till exempel spinnakerlift och cunningham går säkert bra.

Vi som haar sprayhood får hitta på något sätt att få tamparna genom sprayhooden. En annan lösning är at montera dessa avlastare på ruffsidan, utanför sprayhooden.  
Jocke Persson


Avlastare SWE 177

177_avlastare.jpg (6396 bytes)

Klicka på bilden för att se större

På SWE177 har Petter Tyrenius lyckats få in en 5-facks Lewmar D1. De finns egentligen inte, men Petter övertalade Lewmar att plocka ihop en. Det är den enda lösningen jag sett som får in 5 avlastare i originalfacket.

Avlastare SWE 11

Klicka på bilden för att se större

På SWE11 sitter fyra rejäla doningar, visst blir man lite avundsjuk. Micke har monterat några avlastare på en kil för att få rätt vinkel.
Micke Brodin

Avlastare SWE 32

32avlastare1.jpg (6423 bytes)

32avlastare2.jpg (8796 bytes)

32avlastare3.jpg (7008 bytes)

Klicka på bilden för att se större

På SWE 32 har jag monterat ett nytt luckgarage från Saxarplast och 4-facks Easy-lock Midi som passar precis i uttaget i luckgaraget (nåja, nästan i alla fall, hantagen tar i winchen och skall kapas "en annan dag")

Hålen efter de gamla avlastarna borrade jag upp med en 10 mm borr, satte en tejpbit på undersidan och fyllde med epoxi som blandats med fyllnadsmedel så att konsistensen är som sirap. Hålen där skruvarna till de nya avlastarna borrade jag upp till 13 mm (jag har ingen större borr) och kratsade sedan ur sandwitchmaterial ca 5mm till. Sedan fyllde jag hålen med epoxi och borrade 6 mm hål mitt i epoxin, det gör att man inte drar ihop sandwitchen när man drar fast skruvarna.

Gunnar Frank


Nyheter ] Data ] Lady-klubben ] Medlemssidor ] Tips ] Projekt ] Kappsegla ] Segeltorget ] Länkar ]


Skapad av Gunnar Frank - www /GF - senast uppdaterad den 27 augusti 2013