lady.gif (912 bytes)

welcome.to / LadyHelmsman

Tipsarträff 2001

Sök på:Ladysidan Hela Webben

Hem ] Nyheter ] Data ] Lady-klubben ] Medlemssidor ] Tips ] Projekt ] Kappsegla ] Segeltorget ] Länkar ]

[Annonser] [Gamla Forum] [Nytt Forum] [Wiki]


 

Lyckad tipsarträff den 17;e mars!
Ladyklubben
ordnade en tips-träff  lördagen den 17;e mars. Vi träffades hos Svenska Kryssarklubben där vi snackade båt och ventilerade ide'er inför vårens rustning och sommarens äventyr. Dessutom fick vi en intressant dragning av vad en säkerhetsbesiktning är, och vad den kräver.

tips1.jpg (26362 bytes)

Leif Thedvall hälsar oss välkomna och leder den pratglada gruppens diskusioner så gott det går...

På tipsträffen i Svenska kryssarklubbens lokaler på Gyllenstiernsgatan i Stockholm fick vi en rejäl genomgång av vad en säkerhetsbesiktning innebär och vilka krav som ställs för att få godkännt. Många tyckte att en del krav var onödigt hårda, "det har ju fungerat bra i alla år...", men säkerhetsbesiktningen är ju faktiskt i första hand till för att vi själva och bvår besättning skall kunna känna oss trygga när vi är ute med våra båtar.

Du som inte var där kan rekvirera en liten folder från Svenska Sjö.

tips2.jpg (26897 bytes)

tips3.jpg (42609 bytes)Styrelsen hade fixat finfina mackor och dricka och humöret på deltagarna var på topp. Det var kul att se en så bra uppslutning, och speciellt att det inte bara var de gamla rävarna som vågade sig fram, utan även ett antal nyblivna Ladyägare.

Ett av de mest diskuterade ämnena var den motorinstallation med rak propelleraxel som gjorts i ett par danska båtar (se motorsidan). Klassreglerna tillåter idag inte den modifiering av skägget mellan köl och roder som krävs för en anständig vinkel på axeln, men alla närvarande var överens om att det är en mycket bra lösning som ger bättre manövrerbarhet (eftersom propellern kommer aldeles framför rodret), bättre viktfördelning, och framför allt en lägre kostnad vid byte.

Till nästa årsmöte kommer ett förslag på ändring av reglerna för att tillåta den nödvändiga modifieringen att tas fram. Går det igenom kommer i alla fall jag att göra så.

Nyheter ] Data ] Lady-klubben ] Medlemssidor ] Tips ] Projekt ] Kappsegla ] Segeltorget ] Länkar ]


Skapad av Gunnar Frank - www /GF - senast uppdaterad den 27 augusti 2013