lady.gif (912 bytes)Lady Helmsman

       Ladyträffen 2001-08-25

 Hem   Data   Lady-klubben   Medlemssidor   Tips   Projekt   Kappsegla   Segeltorget   Länkar   Annonser   Gamla Forum

årets Lady-träff den 25;e augusti hade perfekt väder, möjligen kunde man ha önskat sig lite mer vind, men å andra sidan kunde det ju ha regnat...

Klicka på bilderna för att se större

Image1.jpg (13014 bytes)Det blev lite trångt eftersom Scanmarklubben hade träff vid samma berg. Men finns bara rätta viljan får det plats många Ladys på några meter. Image2.jpg (10510 bytes)Till träffen kom två Lady GT, en Lady II och fyra original Ladys. På Möja västerfjärd siktades en gul Lady, men den hittade aldrig in till samlingen.
Image3.jpgDet finns mycket att prata om och titta på när man träffar "släkten". Image4.jpgVäntan på ordförande skulle visa sig lönlös. Leifs stukade tumme hindrar honom i och för sig inte från att segla, men han kunde inte skruva åt bränslefiltret så det höll tätt och vinden räckte inte för ta honom till starten.
Image5.jpgStämmningen lättade och oron försvann när Niklas Ljung talade om att det var han och inte Leif som hade priserna till seglingen. Image6.jpgTrasig gasvire kan duga som ursäkt för sen ankomst till starten, men själva kräftköret krävs något bättre....
Image7.jpgFöre start intogs en mer eller mindre rejäl lunch. I Joakim Fjällings SWE 75 var den av det rejälare slaget. Image8.jpgFamiljen Fahlgren i SWE 64 är också noggranna med förberedelserna och såg till att vara ordentligt mätta till starten.
Image9.jpgStarten skulle gå halv två, då hade SWE 207 en bra bit kvar till startlinjen och körde full maskin. (Får man verkligen göra så?) Image10.jpgEftersom bara en båt var på plats vid utsatt starttid flyttades starten fram 20 minuter och alla sex båtarna startade tillsammans.
Image12.jpgHelén och David Gunson tog starten med sin Lady GT. Image11.jpgJoakim Fjälling på en fin kryss utåt Kanholmsfjärden efter start.
Niklas Ljung har bidragit med följande referat:

Starten gick 13.50 med kryss sydvart över Kanan, vändning i S.Ö. änden och sedan läns norr ut. Andra och sista märket uppe i N.V. Kanan för en bidevind bog fram till start/mål linjen. Vindar kring 3-6 var möjligen lite klena för att få riktig fart på skutorna, men fortfarande tillräckligt för en bra segling. Inte minst spännande var det att se 75 knida sig mot 202 hela sista bogen, för att sedan segla förbi innan mål!

Niklas position gjorde det lite svårt att se målgången..... Men ungefär enligt nedan är resultatet!

Kräftor med tillbehör och sång intogs enligt gängse standard på kvällen, härliga tider!

Med lite tur kommer fler referat inom kort.

s75_2.jpg (9273 bytes)
Segraren på gång

1. SWE 75 Standard Joakim Fjälling
2. SWE 202 GT Helén och David Gunson
3. SWE 64 Standard Familjen Fahlgren
4. SWE 207 GT ?
5. SWE 157 Lady 2 Lennart Gille
6. SWE 119 Standard Niklas Ljung


Skapad av Gunnar Frank - senast uppdaterad den 24 January 2024