lady.gif (912 bytes)Lady Helmsman

       Ornö runt 2001

 Hem   Data   Lady-klubben   Medlemssidor   Tips   Projekt   Kappsegla   Segeltorget   Länkar   Annonser   Gamla Forum

Efter att med en gast på fredagen ha seglat ca 2 timmar på vägen från  Vaxholm till Ornö hämtade vi den andra gasten i Dalarö en timme före start. Vi var med andra ord ordentligt förberedda och hade provat att hissa både storen och genuan. Vår start blev ingen höjdare, vi fick tjuvstartstut för klassen som startade 5 minuter efter vår, sen gick det lite bättre, men någon annan Lady såg vi aldrig till. Vår målsättning var dock att ta oss runt och att varken skada båt eller besättning, och när vi dessutom inte kom sist måste vi vara nöjda.  Resultaten hittar du på Tyresö båtklubbs hemsida. När man kappseglar Lady bör man nog vara fyra ombord, spinnakerkören blev skapligt slitsamma för oss som var tre.

orno1.jpg (8266 bytes)Efter starten ser det bra ut, vi ligger klart först i fältet, men det är fel grupp... orno3.jpg (9877 bytes)Oj då är de andra i vår grupp redan där borta.
Allt ombord fungerar med några undantag som tänkt och det är ju alltid kul när det finns något kvar att förbättra. Däckringen som fästs i masten med ett par rostfria plåtkrokar har gjort underverk, huvudskottet som tidigare knakat och levt om redan i måttlig vind är nu knäpptyst till och med när man råkar kränga 40 grader, nu är det bara navbordspaketet som knarrar när det blåser lite. Det vet jag inte riktigt hur man skall komma runt, men bra ide'er mottages tacksamt.


Skapad av Gunnar Frank - senast uppdaterad den 24 January 2024